9 Kasım 2014 Pazar

PAZAR KAHVALTISI ÖNERİMİZ :) Kaşarlı Çıtır Patates Dilimleri

Kaşarlı  Çıtır  Patates  Dilimleri






Kaşarlı  Çıtır  Patates  Dilimleri

Malzemeler:

  • 4 adet  patates (  Kişi  adedine  göre  hazırlanabilir.)
  • 4  çorba  kaşığı  kadar  zeytinyağ
  • 1  tutam kekik
  • 1  tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1  kase  kaşar  rendesi

hazırlanışı:

  1. Patatesleri  güzelce yıkayın  ve  bıçakla  alt  kısmını  bütün bırakmaya  dikkat  ederek  incecik dilimleyin.
  2. Tüm patatesleri bu şekilde  dilimledikten sonra,fırça ile  zeytinyağı  sürüp  arasına kekik,karabiber  ve  tuz  serpiştirip  yağlı kağıt  serili  fırın tepsisine  yerleştirin.
  3. Önceden  ısıtılmış  200  derece  fırında  patatesler  hafif  kızarana  kadar  pişirin.
  4. Patatesler  kızarmaya  başlayınca  fırından alıp,aralarına  kaşar  rendesi  serpiştirip  tekrar  fırınlayın  ve  kaşarlar  eriyene  kadar pişirip  sıcak  servis  yapın..

Hiç yorum yok: